Superstitii obiecte

Superstitii cu obiecte

Superstitii cu obiectele din casa


1

Covoare, rufe

Se zice ca nu este bine sa bati covoarele dupa asfintit sau sa intinzi rufele spalate dupa asfintit.

2

Masa

Se zice ca cel ce se va aseza la masa in coltul acesteia nu se va mai casatorii.

3

Matura

Daca te-ai mutat dintr-o casa nu-ti lua cu tine matura veche, este bine sa iti cumperi alta noua si pe ce-a veche sa o arunci. Iti va aduce ghinion daca imprumuti matura cuiva.

4

Oglinda

Daca spargi o oglinda e un lucru ingrozitor, pentru ca sapte ani de nenorociri se vor abate peste tine timp de 7 ani de acum incolo. Se zice ca exista si metode de a evita consecintele spargerii unei oglinzi. Trebuie sa culegi cu grija toate cioburile si sa le arunci intr-un rau. Doar asa ghinionul va fi spalat.

5

Oglinda

Aduce ghinion sa iti vezi chipul intr-o oglinda la lumina de lumanare. Este semn de ghinion daca primesti in dar o oglinda.

6

Patul

Daca ai inceput sa faci patul nu te opri inainte sa il termini ca sa faci altceva, altfel este semn de ghinion. Aduce ghinion sa nu iti faci patul duminica.

7

Podea

Daca ai varsat apa pe podea nu este bine sa stergi apa cu piciorul.

8

Potcoava

Potoava in general este aducatoare de noroc, unii le pun chiar deasupra usii la intrare. Daca gasesti o potcoava te poti considera un om norocos, mai ales ca in zilele noastre acestea sunt foarte rare. Daca pui o potcoava deasupra usii de la intrare in casa , nu uita sa pui potcoava cu capete in sus.

9

Sarea

Daca presari sare pe pregul unei case noi aceasta va proteja casa de rau. Este un de bine daca aduci cu tine sare intr-o casa noua. Daca versi sarea pe masa este semn de cearta.

10

Scara

Nu trebuie sa treci pe sub o scara, de orice fel ar fi ea, de zugrav, de biblioteca, de lemn pentru urcat in copac. Daca treci pe sub ea, pune-ti o dorinta cand esti sub scara.


  Urmatoarele 10

Afisare de la 1 la 10 din : 13 rezultate